Pedaalharp in het museum Vleeshuis te Antwerpen

Mijn interesse om mijn voorouders op te zoeken begon in 1964 omdat er sprake was van zigeuners in onze familie, eens gestart met deze hobby werd het een verslaving. Tot 1984 en het uitkomen van de eerste "personal computer" werd er gewerkt met fiches, een kaartenbak en voorgedrukte formulieren van de VVF (nu Familiekunde Vlaanderen). Opzoekingen gebeurden in de plaatselijke archieven en Rijksarchieven.

De "zigeuners" werden gevonden langs mijn grootmoederszijde waar we rondtrekkende muzikanten vinden in de tak Nicoud. Voor de komst van de PC en het Internet werden deze rondtrekkende muzikanten/artiesten dan ook dikwijls bij toeval ontdekt! Het was immers geen sinecure over heel Europa te zoeken.

Eens de PC en het internet er was werd de stamboom op het web gepubliceerd en kreeg ik vele reacties. Sommige reacties stonden niet direct in verband met mijn persoonlijke stamboom maar betroffen rondtrekkende muzikanten, zwervers, circusartisten, kermiskramers, enz. Op die manier is de database uitgebreid tot mijn verwanten aangevuld met rondtrekkend gezelschap.

Rondtrekkende artiesten :

De informatie op deze pagina's is in de vorm van feiten eerder dan in verhalende vorm die ik voorbehoud voor mijn boek dat misschien ooit verschijnt. Om privacy redenen bevat deze site geen informatie mbt. eventueel nog levende personen.

Alhoewel grote zorg besteed werd aan nazicht van de bronnen kan ik niet garanderen dat de informatie op de pagina's accuraat is. De bronnen zijn waar mogelijk steeds vermeld zodat u de informatie kan verifiëren.

De informatie/data op deze site is het werk van meer dan 40 jaar opzoekingswerk. Als u data overneemt beperk u dan tot datums en plaatsen (geen biografische teksten of foto's) en wees zo beleefd om de bron te vermelden op uw site.

Familiegeschiedenis evolueert voortdurend, bezoek deze site dus opnieuw. Als u commentaar hebt, nieuwe informatie wilt delen, of u dringende correcties wilt laten weten, klik dan beneden op mijn naam.

Vandaag